Call For Artists
Büyükdere35 ve 484 Urban Garden işbirliğiyle ilk edisyonunu düzenleyeceğimiz misafir sanatçı programı, 484’un İstanbul, Baltalimanı’ndaki mini stüdyo alanının; araştırma geliştirme ve disiplinlerarası üretim alanı olarak kullanımına açılmasından oluşur.
Sanatı yeni izleyicilerle paylaşmak, şehirde sanat üretimini desteklemek, sanatçıların etkilerini genişletmelerine ve tanımalarına yardımcı olmak için tasarlanan program; 4 aylık residency süreci sonrasında sanatçının, Büyükdere35 mekanında gerçekleşecek süreli kişisel sergisi ile sonlanacaktır.
(484) Hakkında
(484) tiyatro, film ve özgün içerik üreten bir yapım şirketidir. (484) kültür sanat ve araştırma alanlarına katkıda bulunan yaratıcı üreticilere açık bir platform sunar.
Büyükdere35 Hakkında
2017 yılında kurulan Büyükdere35; galeri mekanında farklı disiplinlerden çağdaş sanatçıların sergilerine, çeşitli konulardaki seminerlere, sanatçı atölye ve konuşmalarına ev sahipliği yapıyor.
︎︎︎buyukdere35.com
︎︎︎buyukdere35.com
Ceren Erdem, Mentor
New York, İstanbul, Roma, Münih ve Seul’de ve çeşitli online platformlarda sergiler ve yayınlar üzerinde çalışmıştır. Küratörlüğünü yaptığı son sergilerden bazıları: "Teyel, Uzuv, İlizarov" Depo, İstanbul, 2023; "Başka Her Şey Uzak" 2021, "Ad Infinitum" 2019, "Ayna" 2017, Dirimart, İstanbul; Gri Tonlamanın Aksine, Pasinger Fabrik, Münih, 2016; Istanbul. "Passion, Joy, Fury, Fondazione" MAXXI, Roma, 2015. Columbia Üniversitesi Modern Sanat: Eleştirel ve Küratöryel Çalışmalar (2012) ve Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar – Görsel İletişim Tasarımı (2004) programlarından Yüksek Lisans derecesi bulunmaktadır.
Begüm Malkoçlar
Merhaba!
Ben Begüm Malkoçlar. Multidisipliner bir sanatçı ve üreticiyim. Eserlerimde farklı materyalleri birleştirerek şahit olmadığım bir geçmişi düşlemeyi ve yeniden kurgulamayı hedefliyorum. Tarihsel anlatıyı yeniden yorumlayarak, evrenle ilgili ve bireyin bu evrendeki yeriyle ilgili düşünüyor, bu ilişkiyi kurmaya, anlamaya, anlatmaya çalışıyorum. Bu sebeple işlerimde sıklıkla bir üretim yöntemi olarak parça bütün ilişkisini kullanıyorum ve adım adım ilerleyerek kendi kendini ören bir anlatı kuruyorum. Eserlerimi farklı materyallerle birleştirirerek, farklı dokular ve teknikleri bir araya getirerek katmanlandırmayı seviyorum. Bu anlamda dijital/analog film, nakış, illüstrasyon, kolaj ve yazı yazmak sıklıkla kullandığım teknikler arasında. Dünyayı ve yaşamı anlamanın farklı yollarını keşfederek, bunu hikayeleştirmek ve bizi biz yapan en nadide tesadüflere bakıp bu gizemli sürecin zamanla örülüşüne tanıklık etmek yaratım sürecimin temelini oluşturuyor. Belki de bu yüzden, hayatla daha kuvvetli bir ilişki kurmak için böyle bir yol tercih ediyorum, üretmeyi seçiyorum, dünyanın sesini duymaya çalışıp, kendi sesimle anlatıyorum.